Ken Sema har ersatt Ludwig Augustinsson i den svenska truppen. Foto: Bildbyrån

Blixtinkallade Ken Sema: ”Får jag spela är jag redo”

Uppdaterad
Publicerad

Ludwig Augustinsson har lämnat på grund av skada.

Nu kan blixtinkallade Ken Sema få chansen mot Azerbajdzjan.

– Det är inte upp till mig. Men får jag spela är jag redo, säger han.

Efter 0-3-förlusten mot Belgien tar Sverige i dag emot Azerbajdzjan i EM-kvalet. Förbundskapten Janne Andersson berättar att det är ett revanschsuget svenskt landslag.

– Vi vill gå ut och ta oss an den här matchen på ett bra sätt och har en enorm revanschlusta, säger han.

Herrlandslaget i fotboll

Vänsterbacken Ludwig Augustinsson har lämnat på grund av en skada mot Belgien och in har i stället Ken Sema kommit. 29-åringen spelar till vardags i Watford där han fått förtroendet på flera olika positioner.

– Det känns som att jag har spelat lite över allt. Till höger, till vänster och wingback. Så det är inga konstigheter om jag får spela. Får jag spela så hoppas jag göra det så bra som möjligt.

Vad tror du om dina chanser?

– Det är inte upp till mig. Jag har blivit inkallad. Jag har gjort en träning med laget och i morgon (läs i dag) är det match. Får jag spela så är jag redo.

Janne Andersson vill inte avslöja några detaljer om startelvan men ger ändå en hint om vem som kommer får starta i Augustinssons ställe.

– Alla som är med här konkurrera på något sätt. Sedan ska saker göras i rätt ordning så det får ni tolka hur ni vill vad det innebär, sa Andersson på söndagens pressträff.

Azerbajdzjan föll mot Österrike med 1-4 i första kvalmatchen. Måndagens drabbning på Friends Arena startar 20.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet