Janne Andersson var lugn på presskonferensen efter första playoff-mötet. Foto: Bildbyrån

Jannes första ord till presskåren: ”Vi är halvvägs – viktigt att poängtera”

Uppdaterad
Publicerad

1–0-seger mot stornationen Italien – men hittills inte värd någonting.

Då inledde Janne Andersson sin presskonferens så här:

– Vi är halvvägs i det här playoffet, vilket är viktigt att poängtera.

En insats som fick Sverige att jubla igen. Men den här gången delades inga poäng ut. I stället bär Sverige med sig ett starkt utgångsläge till returen på måndag i Milano där resultatet kan bytas ut mot en VM-biljett. Därför var den svenska förbundskaptenen noggrann med att konstatera det.

Inte samma seger-glädje

Men på SVT Sports fråga om hur han kommer prata om just det här, för att minimera risken att spelarna skenar i väg, var han inte särskilt orolig.

VM-kval fotboll

– Jag tror inte att jag kommer behöva prata om det här. Det första spelarna säger när vi kommer in i omklädningsrummet är precis detta, säger Andersson och fortsätter:

– Det var inte den glädjen som det normalt är efter en seger. Jag tror inte jag behöver jobba med den frågan.

”Laguttagningen är knivig”

Annars var den svenske förbundskaptenen lyrisk över sin matchvinnare Jakob Johansson – som började på bänken.

– Laguttagningen är knivig. Tidigare har Jakob och Albin (Ekdal) gjort det bra mot bra lag. Den var svår, jag bestämde mig ganska sent, säger han och förklarar sitt val:

– Att lotten föll på Sebastian (Larsson) var för att jag tycker att han är lite rappare, lite kvickare. Jakob är lite mer positionssäker. Det var därför jag valde det. Jag tycker Sebastian gör en bra match – och tycker Jakob gör ett jättebra inhopp, även utöver målet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet