Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Janogy efter VM-resan: ”Ville sätta mig och grina”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska truppen har samlats i VM-staden Wellington.

Men den långa resan och tidsomställningen har satt sina spår.

– Vi reste väl 38 timmar dörr till dörr. När mitt bagage inte kom när vi landade ville jag sätta mig ner och grina, säger Madelen Janogy till SVT Sport.

Den svenska VM-truppen kom inte till Nya Zeeland i samlad trupp utan har landat i omgångar i veckan. Under onsdagen kom de sista spelarna och torsdagens träning var därmed den första där alla VM-spelarna var samlade.

– Det var väldigt kul att ha alla på plats och det var en bra träning. Jag är nöjd att det startar på riktigt nu, säger Nathalie Björn.

”Stor omställning”

Resan till Nya Zeeland tar en bra bit över ett dygn. Lägg på en tidsskillnad på tio timmar och starten på mästerskapet blir kämpig för de flesta.

– Det är en stor omställning med tiden så det känns fortfarande inte som man riktigt har kommit in i det. Det är andra dagen för mig och det behövs några dagar till kanske, säger Janogy.

Nathalie Björn tror att lagets resa till Australien under hösten då de träningsspelade har hjälpt mycket.

– Man vet hur lång resan är och att jetlaggen kan vara riktigt jobbig. Den tror jag har hjälpt till. Det har ändå gått bra för mig och jag har kunnat sova på nätterna.

”Jag gillar kyla”

Att ställa om från den svenska sommaren till vintern i Nya Zeeland med både kyla och vind har spelarna dock inga problem med.

– Det är kallt, men jag gillar kyla så jag är nöjd. Jag bor och spelar i damallsvenskan så man är ju van. Jag kommer gå ut och känna att jag är lycklig över att det inte är för varmt, säger Janogy.

Björn:

– Jag tror jag är lite van från England helt ärligt. Det är klart att vinden är där men man lär sig spela med den.

VM inleds 20 juli. Sverige premiärspelar mot Sydafrika den 23:e.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.