Viktig seger för pressat Japan mot Skottland

Japan, med två raka VM-finaler innan årets mästerskap i Frankrike, gick på en mina i premiären då de bara fick kryss mot Argentina. Då de idag mötte Skottland i Rennes var ordningen återställd då de tog en 2-1-seger.

1-0 kom i den 23:e minuten då VM-veteranen Mana Iwabuchi testade skott strax utanför straffområdet och Lee Alexander i det skotska målet inte lyckades rädda det trots att det kom mitt i målet.

En kvart senare drygade Yuika Sugasawa ut ledningen till 2-0 från straffpunkten.

Skottland kämpade tappert och med bara ett par minuter kvar fick de utdelning. En katastrofpassning av Japans Nana Ichise gick rakt till den skotska inhopparen Lana Clelland som jättesnyggt sköt in reduceringen i krysset.

Segern gick ändå rättvist till Japan som möter den andra gruppfavoriten England i den avslutande gruppspelsmatchen på onsdag.