Yui Hasegawa och det japanska laget jagar sin första seger i VM Foto: Bildbyrån

Japan jagar första segern mot Skottland

Uppdaterad
Publicerad

Både Japan och Skottland kommer till eftermiddagens VM-match i stora behov av poäng. Japan lyckades inte ta mer än en poäng mot Argentina i premiären, och Skottland förlorade med uddamålet mot tredjerankade England.

Premiären blev inte som Japan hade önskat sig. Efter två raka VM-finaler blev det bara 0-0 mot Argentina, som tog sin första VM-poäng genom tiderna.

Trots ett stort spelövertag lyckades anfallet inte riktigt komma till de heta lägena, vilket är något man måste förbättra inför ett, på pappret bättre lag, när Skottland står för motståndet.

För Skottland är det en tuff utmaning som väntar. Tredjerankade England stod för motståndet i Skottlands första match (i landets första VM-turnering) och nu väntar sjunderankade Japan.

Till matchen mot Japan tar Skottland med sig en vass avslutning mot England, där laget pressade på i slutet och lyckades få till en historisk reducering till 2-1 genom Claire Emslie. Målet var Skottlands första i en VM-turnering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.