Foto: Bildbyrån

Jeahzes aktion – stoppade demonstranten: ”Ville bara få bort det snabbt”

Uppdaterad
Publicerad

En person sprang in på plan mitt under svenska cupens final under gårdagen.

Då grep Hammarbys Mohanad Jeahze in mot planstormaren.

– Jag kände att det var onödigt, säger han efter matchen.

Det var i den andra halvleken av rysarfinalen mellan Hammarby och Malmö som händelsen utspelades. En kvinna sprang in på plan med en banderoll i händerna. Det dröjde dock inte länge innan situationen lugnades.

Hammarbys Mohanad Jeahze grep in och lyckades slita banderollen ur planstormarens händer. Därefter lyfte säkerhetspersonalen bort personen och matchen, som till slut vanns av Malmö på straffar, kunde återupptas.

– Jag kände att det var onödigt. Vi hade bra tryck på dem. Men vi får väl acceptera det. Jag läste inte vad som stod. Jag ville bara få bort det snabbt, säger en besviken Jeahze efteråt.

”De som har ögon kan se det”

Vänsterbacken om matchen:

– Vi skapade en del, men det är väl sista kvalitén, passningen, avslutet... som senast mot Malmö.

Jeahze är upprörd över två omdiskuterade situationer där hammarbyarna ropade efter straff. Den ena i slutet av andra halvlek då Björn Paulsen drogs ner.

– Jag vet inte, jag orkar inte. Mot AIK får vi en helt felaktig mot oss och nu det här. De som har ögon kan se det.

Du tycker att det är straff?

– Ja, det är solklar straff. Han drar ju ner Björn. Jag blir mest chockad för att domaren står där, fan ta den bara. Men han vågar inte ta den.

Domarna friade med hänvisning till att bollen inte var i spel. Något som stärks av reprisbilderna på situationen.

Den andra situationen är tidigare då Williot Swedberg dras ner. Hur ser du på den?

– Han försöker skjuta, han blir nerdragen, domaren väljer att skippa den också. Vi blir blåsta på två straffar, men sen måste vi då samla kraft och försöka ännu mer.

”Bryr mig inte”

Astrit Selmani blev syndabock under straffsparksläggningen när han missade sin elvametersspark (Malmö vann med 4-3).

Anfallaren beskriver själv sina känslor efter den sumpade chansen:

– Det är klart att det är surt att jag missar sista straffen. Förra året satte jag sista. Sådant är livet ibland. Det är inte bara på min straff vi förlorar. Vi har många lägen där vi kan stänga tidigare.

– Vad folk tycker bryr jag mig inte om. De som är riktiga Bajensupportrar har backat upp mig i med och motgång. Det viktigaste för mig är vad mina lagkamrater, tränare och ledningen tycker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.