Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jenni Hermoso tala ut om tiden efter VM-kyssen. Foto: Julio Munoz

Jenni Hermoso talar ut efter VM-kyssen: ”Varit en hård process”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den ofrivilliga kyssen vid VM-finalen i augusti har Jenni Hermoso varit en av de mest omskrivna idrottspersonerna.

Inför finalen i Nations League närvarade hon vid en internationell presskonferens för första gången sedan VM-guldet.

– Det har varit en hård process, säger Hermoso.

Den första finalen någonsin i Nations League för damer spelas på hemmaplan för Spanien mot Frankrike i Sevilla i kväll.

– Jag har turen att vara tillbaka i en final efter sex mycket långa månader, säger Hermoso enligt BBC.

Det dröjde till i oktober innan hon var tillbaka i det spanska landslaget, som var i samma Nations League-grupp som Sverige. Till vardags spelar 33-åringen med mexikanska Tigres.

– I dag uppskattar jag fotbollen, att få dra på mig den spanska landslagströjan och hoppas vinna ännu en turnering. Om vi vinner har Spanien skrivit historia igen. Vi har skrivit mycket historia på kort tid, säger Hermoso.

Hon tänker på nationens första VM-guld på damsidan, kvalificeringen till OS i Paris för första gången vilket blev klart i NL-semin mot Nederländerna i fredags. Och i kväll väntar den första NL-finalen, vilket också kan ligga till grund för historieböckerna.

”Vill fortsätta njuta av att bära tröjan”

Sedan den ofrivilliga kyssen har det varit extremt mycket uppmärksamhet med landslaget som strejkade, förbundsordföranden Luis Rubiales som kysste Hermoso har slutat på förbundet men är föremål för en rättsprocess, liksom den förre förbundskaptenen Jorge Vilda som förde Spanien till VM-guld.

– Mycket har hänt sedan dess. Det har varit en hård process, att förstå många saker. Jag spelar fortfarande fotboll och det enda jag vill är att fortsätta njuta av att bära den här tröjan, säger Hermoso.

Klockan 19.00 är det avspark på La Caruja som invigdes 1999 och var tänkt att ha OS 2004 eller 2008. Trots att det inte blev några spel heter arenan i Sevilla ändå Olympiastadion.

KLIPP: FN:s talesperson om skandalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
FN:s talesperson Stephane Dujarric om skandalen: ”Hur svårt är det att inte kyssa någon?”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.