Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jennifer Wegerup berätta om Silvio Berlusconis betydelse för Zlatan Ibrahimovics karriär. Foto: TT/Instagram

Jennifer Wegerup om Silvio Berlusconi: ”Han hyllade Zlatan varje gång”

Uppdaterad
Publicerad

AC Milans mångårige ägare Silvio Berlusconi är död.

Han hade även betydelse för Zlatan Ibrahimovics karriär.

– De gillade varandra, säger SVT:s Italienkorrespondent Jennifer Wegerup.

Under måndagen gick Silvio Berlusconi bort vid en ålder av 86 år. Han ägde mellan 1986 och 2017 AC Milan och 2018 tog han över SS Monza, ett lag som då låg i Serie C, och förra säsongen tog sig laget upp i Serie A. Han var klubbens ägare fram till sin död.

Zlatan Ibrahimovic och Silvio Berlusconi har har under svenskens karriär haft ett gott öga för varandra, säger SVT:s Italienkorrespondent.

– Han var i högsta grad delaktig till att Zlatan kom till Milan, de hade ju velat ha honom tidigare, framförallt när han lämnade Juventus, säger hon och fortsätter:

– Varje gång jag träffade Silvio Berlusconi så hyllade han Zlatan, som spelare, men också hans stil, på sätt och vis kan man säga att de liknade varandra lite. De är personer som vill vara bäst, enorma vinnarskallar och som är beredda att nästan göra vad som helst för att ta sig dit de vill. Det fanns en förståelse mellan dem, de gillade varandra.

Även för den italienska fotbollen i stort har Berlusconi betytt mycket.

– Han har betytt otroligt mycket, särskilt för Milan som han tog över 1986 och även för hela den italienska fotbollen, säger Wegerup.

Se Jennifer Wegerup prata om Silvio Berlusconi och Zlatans relation i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.