Foto: Bildbyrån

Jeremejeff lämnar Malmö FF – återvänder till Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Jeremejeff, 24, lämnar Malmö FF och återvänder till Häcken.

– Man spelar fotboll för att få spela matcher och det vill jag börja göra igen, säger han till Häckens officiella hemsida.

Sommaren 2016 plockade Malmö FF in Alexander Jeremejeff från Häcken. Nu står det klart att 24-åringen återvänder till Göteborgsklubben.

– Vi känner ”Alex” sedan innan och vet att vi får en mångsidig och målfarlig spelare som trots sin storlek har en fantastisk teknik och snabbhet, säger sportchef Sonny Karlsson till Häckens officiella hemsida.

Jeremejeff själv uttalar sig också.

– Man spelar fotboll för att få spela matcher, och det vill jag börja göra igen. Att få göra det ”hemma” och komma tillbaka till en miljö som man känner och ta ny fart igen – det känns bra.

”En bra lösning”

Även MFF meddelar via sin officiella hemsida att anfallaren lämnar omgående.

– Han har gjort mycket bra för klubben och varit professionell hela vägen. Under hans tid har vi tagit två SM-guld och det har han varit en bidragande faktor till, säger Malmös sportchef Daniel Andersson och fortsätter:

– Det har funnits diskussioner ett tag där Alexander känt att speltiden inte varit tillräcklig för den ambition han har. Nu kom den här möjligheten och vi kände att det var en bra lösning.

Jeremejeff gjorde 14 mål på 57 tävlingsmatcher för Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.