Gabriel Jesus firar 1-0-målet mot Chelsea. Foto: Bildbyrån

Jesus matchhjälte för City i tungviktsmötet

Manchester City vann tungviktsmötet på Stamford Bridge.

Matchhjälte blev Gabriel Jesus med matchens enda mål i 1-0-segern mot Chelsea.

Matchen på Stamford Bridge var inte bara en drabbning mellan två storlag i Premier League utan också en repris på Champions League-finalen tidigare i år. Då vann Chelsea med 1-0 – i dag var rollerna ombytta.

Gästande Manchester City ägde mycket av spelet i en chansfattig första halvlek.

Ett av de bättre lägena kom i den 40:e minuten. Ett inlägg från vänster nådde Gabriel Jesus som med en bra första touch med bröstet skapade sig utrymme i straffområdet. Avslutet höll dock inte samma klass och smet en bra bit utanför mål.

Släppt in säsongens första mål

Bättre gick det dock i början av den andra halvleken. Efter en kort hörnvariant hamnade bollen hos en hårt uppvaktad Jesus som trots tre man runt sig lyckades vända runt och få till ett avslut.

Skottet styrdes, via Chelseaben, i mål och betydde 1-0 för City i den 53:e minuten. Därmed har Chelsea släppt in säsongs första spelmål.

Om den första halvleken var chansfattig var den andra det motsatta. Båda lagen skapade flera bra lägen och Chelsea hade också en boll i mål. Målet dömdes dock korrekt bort för offside.

Grealish nära punktera matchen

Med sju minuter kvar av ordinarie tid punkterade så när Jack Grealish matchen. City-anfallaren var först på en boll i djupet men lyckades inte peta bollen förbi Édouard Mendy i mål.

Det blev inga fler mål i matchen och City inkasserade tre poäng. För Chelsea, som inför mötet hade fyra segrar och en oavgjord, var det säsongens första förlust.

Liverpool spelade 3-3 mot Pontus Janssons Brentford och gick i och med det upp i ensam serieledning. Man toppar Premier League en poäng före Manchester City, Chelsea, Manchester United och Everton.