Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Jill Ellis vill se Tony Gustavsson ta över USA: ”Fantastisk”

Uppdaterad
Publicerad

Vlatko Andonovski har lämnat sitt uppdrag som USA:s förbundskapten.

Hans föregångare Jill Ellis vill se Tony Gustavsson ta över.

– Han är en fantastisk tränare, säger hon.

Sveriges och Lina Hurtigs millimetermarginal på straff blev slutet på USA:s VM, och i förlängningen också på Vlatko Andonovskis tid som förbundskapten. Under torsdagen meddelande det amerikanska förbundet att han har valt att avgå från sitt uppdrag.

Därmed har jakten på en ersättare inletts. Englands Sarina Wiegman uppges ha fått frågan, och ha tackat nej, men Jill Ellis som själv varit förbundskapten för USA vet vem hon skulle vilja se ta över.

– Jag tycker det borde vara Tony Gustavsson. Jag kan inte hylla honom mer. Han är en fantastisk tränare och vi behöver anställa den bästa personen, säger hon.

”Då är jag troligen usel igen”

Ett uttalande som Gustavsson, nu förbundskapten för Australien, får bemöta under en presskonferens.

– Det är kul hur fotbollen funkar. För några veckor sedan spekulerades det kring när jag skulle få sparken. Vi vet hur det är, du är aldrig bättre än din senaste match, så om vi förlorar imorgon är jag troligen usel igen. Så det är så det fungerar. Men jag älskar att jobba med detta laget och att vara en del av det eftermäle som dessa spelare lämnar efter sig, säger han.

Tony Gustavsson har tidigare varit assisterande förbundskapten i USA, mellan 2014 och 2019.

SE ÄVEN: Lina Hurtigs millimetersstraff som tog Sverige till kvartsfinal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.