Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Tony Gustavsson hyllar Sam Kerr: ”Bästa lagkamraten någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

Sam Kerr skadade sig dagen innan VM-premiären.

Inför bronsmatchen hyllas stjärnan av sin förbundskapten för hur hon hanterade motgången.

– Hon var den bästa lagkamraten som jag någonsin sett, säger Tony Gustavsson.

En dag kvar tills värdnationens premiärmatch mot Irland. Då kom beskedet att Sam Kerr, en av världens bästa anfallare, hade skadat sig och inte kunde spela. Först i åttondelsfinalen kom hon till spel.

– Jag hade tur som kunde komma tillbaka, och nu är det bara en bonus att jag kan vara med och hjälpa tjejerna, säger hon själv på presskonferensen, innan förbundskapten Tony Gustavsson la sig i. 

– Jag vill bara lägga till där. Jag vill berömma Sam här, för tänk er själva. Detta har varit hennes dröm för så länge, och dagen innan premiärmatchen fick hon en skada som gjorde att hon kanske inte kunde spela alls. Det kan vara så förkrossande att hela laget sänks för att man inte kan kontrollera sina egna känslor, men vad Sam gjorde för att vara den bästa lagkamraten som jag någonsin sett säger allt om henne som person och ledare för detta laget, säger svensken.

”Vinnare oavsett”

Tillbaka på plan hoppas Kerr nu kunna bidra till att Australien tar hem bronset. Men hon menar att supportrarna gjort att mästerskapet är lyckat även om det blir en fjärdeplats.

– Känslan av att vi är vinnare oavsett har vi fansen att tacka för. Det de har gjort för oss har varit fantastiskt, säger hon.

Sverige ställs mot Australien i bronsmatchen på lördag 10.00.

Hör Tony Gustavssons hyllning till Sam Kerr i spelaren ovan.

Se höjdpunkter från fotbolls-VM i SVT Play.

SE ÄVEN: Sam Kerr hyllar fansen i Australien

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.