Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zecira Musovic hyllar sin lagkamrat Sam Kerr. Foto: SVT/Bildbyrån

Zecira Musovic hyllar motståndarstjärnan: ”Hon förtjänar verkligen allt”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska målvakten Zecira Musovic kommer att få tampas med sin lagkamrat i Chelsea, Sam Kerr, i VM-bronsmatchen mot Australien.

I semifinalen hoppades hon på Kerr – men nu är de rivaler.

– Jag ska göra allt för att hon inte ska göra några mål mot mig, säger Musovic till SVT Sport.

Zecira Musovic har varit en av Sveriges stora hjältar på vägen till kampen om medaljerna. Sam Kerr är Australiens stora stjärna. I Chelsea är de lagkamrater, men nu möts de i bronsmatchen.

– Det blir såklart kul. Nu i matchen i går (semifinalen mot England) gladdes jag så otroligt av att se Sam göra mål. Jag hade önskat att hon hade fått göra något mål till. Jag vet hur mycket hon kämpar varje dag och jag vet vilken fantastisk spelare, och framför allt människa, hon är. Hon förtjänar verkligen allt det bästa, säger hon och fortsätter:

– Men sen när vi ställs mot varandra så är det en motståndare. Jag ska göra allt för att hon inte ska göra några mål mot mig.

”En fantastisk turnering”

Motivationen inför bronsmatchen är det inget fel på. Musovic vill fira ett brons tillsammans med det svenska folket.

– Jag tycker att vi hittills har gjort en fantastisk turnering. Vi har vuxit in i turneringen och visat att vi fortfarande är med i toppen. Vi åker snöpligt ut mot Spanien, men det hade känts otroligt bra att få runda av mästerskapet med en medalj och tas emot av det svenska folket. Om det är något man har känt hemifrån så är det verkligen det fantastiska stödet hemifrån, säger målvakten.

Bronsmatchen mot Australien spelas på lördag klockan 10.00, svensk tid.

Se höjdpunkter från fotbolls-VM i SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.