Durmaz kamp för jämställdhet fortsätter: ”Mer måste till”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsyttern Jimmy Durmaz kamp är en ständig kamp. Den för jämställdhet. I sitt arbete med ”Locker Room Talk” är han ansiktet utåt. – Det är nått jag brinner för – att hjälpa så många som möjligt – och mer måste till för att det ska bli bättre, säger Jimmy Durmaz till SVT Sport.

Jimmy Durmaz kamp mot ett mer jämställt samhälle började inte den där dagen i somras. Dagen när han orsakade den där frisparken som Tyskland avgjorde på. Då de rasistiska kommentarerna vällde in och Durmaz blev nationell syndabock.

Den började tidigare – med hans engagemang i ”Locker Room Talk” – och den fortsätter.

Fotbollslandslaget herrar

– Det är jätteviktigt och jag kommer fortsätta. Det är nått jag brinner för – att hjälpa så många som möjligt – och mer måste till för att det ska bli bättre, säger Jimmy Durmaz till SVT Sport.

Slovakien nästa för Durmaz och Sverige

– När en förfrågan kom från dem var det som pricken över i:et att jag skulle hjälpa till och försöka få min röst hörd. Våra ungdomar är de som ska styra Sverige och då vill vi att de ska styra på bäst sätt.

Ju bättre det går för Sverige, desto bättre för Durmaz. I morgon möter Sverige Slovakien i en landskamp.

– Vi har det där go:et igen, men vi behöver jobba på det offensiva lite mer, avslutar Durmaz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollslandslaget herrar

Mer i ämnet