Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Joakim Persson: ”I värsta fall väntar superettan”

Uppdaterad
Publicerad

Varberg föll med 5-1 mot Hammarby och har nu bara tre poäng ner till Degerfors på kvalplats. Men tränaren Joakim Persson är lugn trots det.

– I värsta fall så väntar ju bara superettan, det är inte det värsta ju. Eller hur, säger han till SVT Sport.

Varberg är på riktigt indragna i bottenstriden. Efter förlusten borta mot Hammarby har de tre poäng ner till kvalplats, men tränaren Joakim Persson ser en fördel i de återstående matcherna.

– Vi har fem matcher kvar på gräs och det är en helt annan sak. Vi kommer från väldigt många bra prestationer. Jag har nästan lättare att släppa det när vi blir helt avklädda. Det är bara att stoppa in det i bussen och så åker vi hem och tar nya tag, säger han efter Hammarby-matchen.

Du verkar ändå rätt så lugn, trots att Degerfors är så nära nu?

– Där är femton poäng att plocka och det är upp till oss själva. Först och främst ska vi se till att vi har två lag bakom oss och helst tre. Men i värsta fall så väntar ju bara superettan, det är inte det värsta ju. Eller hur?

Mot Hammarby erkänner Persson att Varberg aldrig var nära att ta poäng.

– Jag vill inte klandra killarna. De gör så gott de kan, men vi möter ett för dagen för skickligt lag, säger Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.