Foto: Bildbyrån

Varberg-tränaren Persson: ”Där är man glad att man kommer hem med kalsongerna på”

Uppdaterad
Publicerad

Varbergs Bois placerar sig på tolfte plats i allsvenskan.

Huvudtränaren Joakim Persson menar att man blandat och gett under inledningen av säsongen.

– Egentligen bara Häckenmatchen som jag är direkt besviken på. Där är man glad att man kommer hem med kalsongerna på, resten tog de, säger han till SVT Sport.

De två senaste säsongerna har präglats av bra prestationer och imponerande slutplaceringar i allsvenskan. I år är Varberg än en gång på jakt efter att cementera en plats på den scenen.

Joakim Persson, huvudtränaren, ger sin syn på starten.

– Tvådelat. Vi har väl prestationsmässigt rätt så okej bra. Fått rätt dåligt betalt. Jag räknade nyligen ut att vi har bränt tolv hundraprocentiga målchanser och sju femtioprocentiga. Tar man inte till vara på sina möjligheter så blir det negativt. Ser man till att vi är där och skapar möjligheter så är det egentligen bara Häckenmatchen som jag är direkt besviken på. Där är man glad att man kommer hem med kalsongerna på, resten tog de, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Man får försöka vända det till något positivt. Någonstans har lagen med spelare i kvalitet med våra egna inte skapat lika mycket. Så länge man skapar målchanserna så finns inget att oroa sig för.

”Ska inte måla fan på väggen”

Varberg har nu fyra raka matcher utan seger, men enligt Persson har man plockat in ett rimligt antal poäng (sju) på de sju inledande omgångarna.

– Det handlar väldigt mycket att sätta sig i förarsätet i vissa matcher och utnyttja det. Vi vet att det går upp och ner och ska inte måla fan på väggen för att vi inte får resultaten med oss. Det är efter 30 omgångar som man summerar.

”Det värsta som kan hända – att det går åt helvete?”

Chanserna kommer, men bollen går inte i mål. Hur gör du för att behålla lugnet själv men också i truppen?

– Vad fan är det värsta som kan hända? Att det går åt helvete? Värre än så är det inte. Har man varit med ett par år så har det gått åt helvete innan. Då får man ta sig upp från det bara. Vi har ett oerhört oerfaret lag sett till truppen. Det handlar om att fokusera på prestationen och att ge hundratio procent. Det handlar om att ta chanserna, inte bara få dem.

Så i nästa match handlar det om att bollen bara ska i mål?

– Är det inte så i alla matcher? Nej, men mot Sundsvall så gör vi ju mål på två jävla halvchanser och sen bränner vi tre solklara målchanser mot Kalmar veckan efter. Så det är inte riktigt hela sanningen. Men i slutändan är det ju målen som räknas och då kan man skita i allting annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.