Johan Wiland fick fira på kryckor

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av segermatchen mot Falkenberg tvingades Johan Wiland kliva av. Redan nu står det klart att målvakten missar de två sista matcherna. ”Ett ledband är förmodligen av så det blir till att satsa på nästa år”, säger Wiland till SVT Sport.

Malmö FF var i ledning med 3–0 när Johan Wiland fick bryta matchen i Falkenberg.

– Jag har lite ont nu. Jag blev översprungen av Hakeem Araba och han är lite för stor för mig när han kommer, säger Johan Wiland till SVT Sport.

Målvakten haltade på kryckor efteråt och var hårt lindad runt ena knäet. Han missar därmed de sista två matcherna i allsvenskan.

– Ett ledband är förmodligen av så det blir till att satsa på nästa år, säger han.

Läs mer: Så var matchen mot Falkenberg

Fick hjälp av gamla klubben

Totalt höll han nollan 13 gånger under den allsvenska säsongen och nästa år väntar återigen spel i Champions League för den förre Köpenhamnspelaren.

– Ska bli fantastiskt att få visa oss på styva linan igen, säger han och fortsätter:

– Jag var litegrann ute ur leken i Köpenhamn men fick chansen att komma till Malmö och jag har gjort det helt okej. Jag är glad att Malmö vågade.

SM-guldet säkrades definitivt sedan Elfsborg, där Wiland har ett förflutet, besegrat Norrköping med 2–1.

– Bara att tacka och ta emot, de gör sitt jobb när man vill det även om vi tagit det ändå. Men det är klart, ju tidigare desto bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.