Foto: Bildbyrån

Johan Wiland missar allsvenska toppmötet

Uppdaterad
Publicerad

Hammarbys målvakt Johan Wiland kommer inte till spel i det allsvenska toppmötet mot Malmö FF på söndag, skriver Expressen.

Därmed saknar den fotbollsallsvenska serietrean tre profiler i mötet med Malmö FF – förutom Wiland också avstängda duon Muamer Tankovic och Jeppe Andersen.

Wiland gjorde tidigare i höstas comeback efter en axelskada, men missade derbyt mot Djurgården för snart två veckor sedan på grund av en överansträngning i axeln. Då ersatte Davor Blazevic och gjorde en kanonmatch i 2–1-segern.

– Det är muskulärt. Nu är man ju så trött på det, det är tre matcher kvar. Man ska hinna träna också om man vill stå i mål. Han vill nog spela om han är ”fit”, men han måste gå in och göra några träningar först, säger tränaren Stefan Billborn till Expressen.

Med tre omgångar kvar är Hammarby tre poäng bakom serieledande Malmö FF och tvåan Djurgården. Fyran AIK, på samma poäng som Hammarby, är också inblandat i guldstriden med tre omgångar kvar att spela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.