Johannesson: ”De kommer dammsuga damallsvenskan”

Uppdaterad
Publicerad

Så gott som alla storklubbar i Europa har börjat satsa på damfotbollen.

Positivt – men till viss del också negativt.

– De kommer dammsuga damallsvenskan, säger Markus Johannesson.

Barcelona, Manchester City, Chelsea och Real Madrid är bara några av alla klubbar i Europa som börjat satsa på damlag. SVT Sports expert Frida Östberg ser flera positiva saker med satsningen på damfotbollen, men ser samtidigt en del tisker.

– Det positiva är att det blir drag kring damftobollen. Och klubbar som jobbar med unga spelare kommer kunna sälja dem vidare och tjäna en hel del pengar. Pengar som de sedan kan bygga något långsiktigt av och bygga bredden, säger Östberg.

Markus Johannesson, även han SVT-expert, ser dock vissa farligheter med de europeiska klubbarnas satsningar.

– Real Madrid fick stryk med 9-1 mot Barcelona nu och varumärket Real Madrid, eller Arsenal och Chelsea, kommer inte acceptera det. De här klubbarna har krav att ligga i topp och då kommer de behöva dammsuga marknaden, och vart vänder de sig då? Jo till ligorna utanför toppligorna och då ligger damallsvenskan farligt till.

– Jag tror att de kommer att dammsuga damallsvenskan.

Hör hela resonemanget i klippet nedanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.