Markus Johannesson har medverkat som fotbollsexpert i SVT sedan 2010. Foto: Janne Danielsson/SVT

Markus Johannesson om Bergs comeback i Blåvitt: ”Det kan utveckla svensk fotboll”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Berg återvänder till Allsvenskan och IFK Göteborg efter 14 år som utlandsproffs.

Så här säger SVT Sports expert Markus Johannesson om värvningen.

– Du vet vad du får och han är oerhört skicklig på att hitta rätt ytor, säger Johannesson till SVT Sport.

Vad är din spontana känsla kring värvningen?

Jag tycker att det är väntat. Det har legat i luften ett tag och jag tycker också att han har signalerat att han är på hemväg. Att det skulle bli officiellt inom kort var helt väntat för min del, säger Markus Johannesson till SVT Sport.

Vad säger du om IFK Göteborgs satsning?

– Jag tycker att den är intressant. Det som blir spännande är att se om man kan få in ett par unga spelare som kan få speltid tillsammans med sina rutinerade nyförvärv, säger Johannesson.

Hur ser du på Marcus Berg som spelare?

– Jag tycker om Marcus Berg och den spelartypen, ibland glömmer vi vikten av att ha den uppspelspunkten som är väldigt smart i sitt spel och som du som medspelare vet var du har hela tiden. Det är hans styrka, du vet vad du får och han är oerhört skicklig på att hitta rätt ytor för sig själv och för laget, säger han.

Vad tycker du om att allsvenskan får så många profiler?

– Superbra ur ett kommersiellt syfte och för intresset runt allsvenskan så är det väldigt positivt. För alla hemvändare plus utländska stjärnor som Hamsik, så är det självklart positivt att de väljer att spela sina sista år i allsvenskan. Att de kan dela med sig av sin kunskap, det kan utveckla svensk fotboll, säger Markus Johannesson.

ARKIV: Från arkivet: Marcus Berg i IFK Göteborg (22 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.