John Guidetti under dagens presskonferens. Foto: Bildbyrån

John Guidetti: ”Blivit större än vad det är”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att inte Dejan Kulusevski fick starta mot Frankrike i Nations League har det blåst upp till storm. Men John Guidetti tycker att det blivit större än vad det är.

– Det är en ung spelare som är hungrig, säger han på presskonferensen.

Det var efter lördagskvällen matchen som Dejan Kulusevski sa till TV4 efter matchen att han var chockad över att han inte startade.

I dag har Zlatan gått till skarp kritik mot Janne Andersson.

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”, skriver han på Twitter.

Under dagens presskonferens svarade John Guidetti så här på den stora snackisen:

– Jag tycker att det blivit större än vad det är. Vi har en bra sammanhållning i gruppen och Dejan Kulusevski har kommit bra in i laget, säger han och fortsätter:

– Jag vet att det är en genom-go kille, men han är ny i laget. Det tar ett tag innan man kommer in i laget. Det har blivit en liten större grej då det är en ung spelare som är hungrig.

”Får tycka vad de vill”

På frågan vad han tycker om Zlatans uttalande avvärjde han frågan.

– Folk får tycka och tänka vad de vill, men i slutet av dagen är det Janne (Andersson) som bestämmer. Och han har gjort ett fantastiskt jobb som tagit Sverige till en kvartsfinal i VM och vunnit över stora länder.

– Hans ord får stå för honom och alla har rätt till sin åsikt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.