John Guidetti. Foto: Bildbyrån

John Guidetti i karantän – lär missa landslagssamling

Uppdaterad
Publicerad

John Guidetti tvingas sitta i karantän i sitt hem i 14 dagar.

Det gör att han lär missa den kommande landslagssamlingen.

– Det blir svårt att ta ut honom, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

Två spelare i Hannover (Timo Hübers och Jannes Horn) har testats positivt för coronaviruset. Resten av laget sätts på grund av det i karantän i 14 dagar, meddelade den tyska andraligaklubben i dag.

– Situationen är inte enkel för någon inblandad, men det är utan tvivel så att hälsan är prioriterad, säger klubbens sportchef Gerhard Zuber på klubbens hemsida.

Herrlandslaget i fotboll

Trupputtagning på onsdag

Det gör att lagets svenske anfallare John Guidetti mest troliugt missar nästa mlandslagssamling. Truppen tas ut på onsdag, och matcherna mot Ryssland och Cypern spelas den 28 och 31 mars.

– Om deras myndigheter säger det kan inte vi göra något åt det. De har väl satts i huskarantän, då blir det svårt att ta ut honom. Han är inte i Sverige, säger Sveriges landslagschef Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet