Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Jonas Eidevall om Beth Meads återkomst: ”Kan få minuter”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Eidevalls Arsenal hade en mardrömslik skadesituation i fjol.

Till den här säsongen ser det bättre ut och storstjärnan Beth Meads kan göra comeback:

– Jag tror det är första gången på länge som jag faktiskt behöver ta ett truppbeslut, säger Jonas Eidevall på presskonferensen inför premiären mot Liverpool.

I morgon drar den på grund av VM senarelagda Womens Super League i gång.

Ligan har nu två svenska tränare – Arsenals Jonas Eidevall och Tottenhams Robert Vilahamn.

Eidevall gör nu sin andra säsong som tränare för Arsenal. Fjolårssäsongen blev bra; en tredjeplats i ligan och uttåg i semifinalen mot Wolfsburg.

Till den här säsongen är truppen djupare med värvningarna av stjärnorna Alessia Russo, Amanda Ilestedt och världsmästaren Laia Codina.

– Detta är första gången på väldigt, väldigt länge som jag eventuellt behöver ta ett truppbeslut och det är såklart en fantastisk situation att vara i, säger Jonas Eidevall.

Stjärnan kan göra comeback

Inför söndagens stormatch mot Liverpool är dessutom storstjärnan Beth Mead tillbaka i truppen.

– Hon är tillbaka i full träning med oss och det är väldigt, väldigt bra. Det kan till och med vara så att hon får spela några minuter.

Arsenal säsongsstart har annars varit ett fiasko med uttåg redan i den andra omgången av Champions League-kvalet mot Paris FC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.