Jonas Eriksson. Foto: Bildbyrån

Eriksson om avgörande domarbeslutet: ”Är inte en straff”

Uppdaterad
Publicerad

England slog Danmark med 2-1 efter förlänging. Det avgörande målet kom på en retur efter den straff som Harry Kane tog hand om. En straff som SVT:s expert Jonas Eriksson är mycket skeptisk till.

– Jag tycker att den är alldeles för billig i en EM-semifinal, säger han.

Schmeichel räddade visserligen straffen i den första förlängningskvarten men Kane kunde trycka in returen. Och Danmark kom aldrig nära att kvittera.

Nu menar Jonas Eriksson att straffen kommer ifrågasättas.

– Före mästerskapet sa domarchefen ”vi vill inte han några billiga straffar”. Det här är en soft penelty för mig.

Eriksson hade velat se att VAR klev in.

– Jag är mest förvånad och förbannad över att VAR inte säger till domaren. Det här avgör vilket lag som går vidare. VAR ska gå in och titta på det, säger han.

– Jag tycker inte att han skulle ha blåst straff och jag är övertygad om att VAR inte skulle gått in och ändrat det för det här är inte en straff.

Sterling fick frågan om straffen och engelsmannen poängterade att han tyckte att det var ett riktigt beslut av domaren att blåsa straff.

– Jag gick in i straffområdet och han sträckte ut sitt högra ben och det touchade mina ben, så det var en klar straff, säger han till Uefa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.