Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Andersson om middagen hos landshövdingen: ”Trodde det var fejk” Foto: TT/SVT

Jonna Andersson om middagen hos landshövdingen: ”Trodde det var fejk”

Uppdaterad
Publicerad

Landshövdingen, drottning Silvia och Carl XVI Gustaf på middag.

Och även landslagets och Hammarbys Jonna Andersson.

– Jag trodde först att det var ett fejkmejl som jag fick, säger vänsterbacken.

November 2023 blev en händelserik månad för landslagsförsvararen Jonna Andersson. Hon vann SM-guld med Hammarby och sedan blev hon bjuden till en middag av Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra.

– Jag trodde först att det var ett fejkmejl som jag fick. Jag behövde höra mig för några svängar innan jag tackade ja – jag trodde inte att det var ett mejl som skulle till mig. Hon (Anna Kinberg Batra) förklarade att hon ville ha personer från olika områden så att man kunde socialisera sig med politiskt och kungligt folk. Oerhört stort att få den inbjudan och en grej jag kommer att bära med mig resten av livet, säger Jonna Andersson till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

De kungliga gästerna på Tessinska palatset var drottning Silvia och Carl XVI Gustaf.

– Det är alltid en ära att träffa dem, jag har gjort det vid några tillfällen via landslaget. Det var ett speciellt tillfälle att göra det där, det var fint.

Hur gick det att äta gåsamiddagen?

– Det gick bra. Jag var lite skeptisk till förrätten som var svartsoppa, men den gick ner. Den var inte så illa som jag trodde. Man får se till att inte tänka på vad man äter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet