Jordan Larsson efter AIK-flytten: ”Det blir helt otroligt”

Uppdaterad
Publicerad

Jordan Larsson, 24, har anslutit till AIK och gjort sin första träning.

Nu ser han fram emot att få göra debut för klubben.

– Det blir helt otroligt. AIK har mäktiga fans, säger han till SVT Sport.

Den landslagsmässiga anfallaren Jordan Larsson skrev på för AIK i dagarna. Han är utlånad från den ryska klubben Spartak Moskva fram till 30 juni i sommar.

– Jättekul att vara hemma igen på svensk mark. Det ska bli roligt att spela i allsvenskan. Det blev AIK på grund av det sportsliga. Jag är här på ett tremånadersavtal. Min ambition är att ge allt för klubben och spela bra här i tre månader och förhoppningsvis ta ett steg ut i Europa igen, säger Larsson till SVT Sport.

Huruvida han hinner bli spelklar till kommande omgång står dock ännu oklart.

– Det får ni ta med Henrik (Jurelius, sportchef). Det jag vet är att det inte är hundra procent klart.

”AIK passade mig bäst”

Larsson berättar att det fanns andra bud på bordet.

– Först och främst var det vissa utländska klubbar som vi hade kontakt med, men sen kom vissa regler om att man inte fick gå till vissa ligor. På svensk mark hörde Helsingborg av sig tidigt. Det är klart att man hade kunnat välja med hjärtat, men jag vänder inte hem för gott. AIK passade mig allra bäst rent sportsligt nu.

Anfallaren har tidigare representerat just Helsingborg och Norrköping i allsvenskan. De förstnämndas sportchef Andreas Granqvist har till Fotbollskanalen uttryckt missnöje med att ”Helsingborgsgrabbar” väljer andra klubbar i Sverige.

– Jag förstår hans frustration och fansens frustration, men det handlar inte om att jag inte vill spela i Helsingborg någon gång i framtiden, utan att jag tänkte på det sportsliga. Jag är i ett viktigt skede i min karriär och min ambition är att ta mig ut igen i Europa i några år. Sedan när jag förhoppningsvis vänder hem får vi se vad alternativen är då.

”Har fortfarande ett avtal”

Lånet gäller ju till sommaren. Vad händer sen?

– Det får vi se där och då. Man vet aldrig vad som händer.

Är Ryssland fortfarande ett alternativ?

– Jag har fortfarande ett avtal. Det gäller ett år till från 30 juni. Vi får se hur allt utvecklas.

På söndag väntar Norrköping. En klubb som du ju spelat i. Hur ska det bli?

– Det blir en speciell match. Först och främst är det första matchen jag gör på Friends. Det kommer mycket folk och det kommer bli väldigt kul. Sen är det klart att det är speciellt då jag spelat i Norrköping. Jag har bara positiva minnen därifrån och stor respekt för klubben och det de gjorde för mig. Jag har många vänner kvar där, men på söndag ute på plan är de fiender och då kommer jag ge allt för AIK.

”Hoppas göra mål och assist”

Vad vill du bidra med i AIK?

– Jag hoppas kunna bidra med mycket mål och assist. Och ett hårt jobb för laget såklart. Det är därför jag är här.

Hur ska det bli att spela inför AIK:s supportrar?

– Det blir helt otroligt. AIK har mäktiga fans. Det ska bli roligt att gå ut framför dem. Vi får först och främst se om jag blir spelklar. Men blir jag det kommer det vara en fantastisk känsla. Det längtar jag efter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.