José Mourinho är ny tränare i Roma. Foto: Bildbyrån

José Mourinho tar över Roma

Uppdaterad
Publicerad

Han fick sparken av Manchester United.

Han fick sparken av Tottenham.

Nu är José Mourinho klar för nästa toppjobb: Roma i Serie A.

Sedan José Mourinho lämnade Real Madrid 2013 har han avverkat tre klubbar i England. Det började med att portugisen återvände till Chelsea. En klubb där han första vändan 2004-2007 bland annat vann ligan med två gånger.

Det blev en ny Premier League-titel i Chelsea 14/15, innan han lämnade för Manchester United. Inte heller där blev han särskilt långvarig utan fick lämna innan han i november 2019 presenterades som ny tränare för Tottenham.

”Passionen fick mig att acceptera”

Men Tottenham har gått tungt i ligan den här säsongen och för bara drygt tre veckor sedan fick Mourinho lämna ”Spurs” – som nu har klart med ett nytt toppjobb i fotbollseuropa.

Den 58-åriga portugisen är nämligen presenterad och klar för AS Roma och kommer att börja sitt arbete där inför säsongen 21/22.

– Den fantastiska passionen som finns hos Romas supportrar fick mig att acceptera uppdraget och jag kan inte vänta på att få starta nästa säsong. Jag och Roma bär på samma ambitioner. Det är samma ambitioner som alltid drivit mig, att få skapa ett vinnande projekt över de kommande åren, säger Mourinho i ett uttalande.

Treårskontrakt

Den här säsongen ligger Roma just nu på en sjundeplats i Serie A där man jagar en plats för spel i Europa League kommande säsong, detta med fyra ligamatcher kvar att spela.

Kontraktet med Mourinho är skrivet över tre säsonger.

KLIPP: Uniteds vändning mot Roma (29/04-21)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.