Sen kvittering räddade Trelleborg

Bottenmötet mellan Dalkurd och Trelleborg slutade till sist 2–2 (1–0).

Dansken Lasse Nielsen kastade sig fram och nickade in kvitteringen på stopptid (92:a).

– Jag var förbannad över en dålig prestation och att vi var nära att få noll poäng, sa Lasse Nielsen till CMore.

Det viktiga bottenmötet mellan Dalkurd (15:e plats) och Trelleborg (13:e) blev en öppen tillställning. Till att börja med.

Men efter att Trelleborg kvitterat till 1–1 i andra halvlek stannade matchen av. Oavgjort, ett bra resultat för Trelleborg, verkade rimligt.

Men de sista tio minuterna blev svängiga. Efter en långt inspel och en bra närkamp vid bortre stolpen av Ahmed Awad fick vänsterbacken Henrik Löfkvist öppet mål till 2–1. Och segern såg ut att gå till Dalkurd.

Fördubblad publik sedan förra veckan

Då ekade jublet runt Gavlevallens betongläktare. Efter rekordsvaga 211 åskådare i senaste hemmamatchen (under VM) kom det 588 denna kväll.

Men på stopptid kom en av matchens förgrundsfigurer, mittbacken Lasse Nielsen, fram i straffområdet. På en låg boll kastade han sig fram och nickade in slutresultatet, 2–2. Ett väldigt viktigt mål som gav lagen varsin poäng.

– Vi gör en dålig prestation och måste vara nöjda med att få en poäng på bortaplan, tyckte poängräddaren Lasse Nielsen efteråt.

Dalkurd spelade snabbt och skapade chanser i början, Trelleborg stod emot. Man stoppade till och med en straff.

Men 1–0 kom till sist för rörliga och offensiva Dalkurd. Malkolm Moenza gjorde målet på passning från Henrik Löfkvist. Ett hårt skott från kanten.

– Jag måste vara ärlig. Det var en felträff. Men annars tycker jag att det är bar fotboll, tyckte Malkolm Moenza i pausen.

Dalkurd inledde den andra halvleken bra. Man spelade snabbt med ett bra passningsspel.

Men det blev inga mål för Dalkurd och när Trelleborgs Sebastian Olsson drog till med ett distansskott tog det i ribban, och Dennis Hümmet nickade sedan iskallt in kvitteringen efter 69 minuter.