Arkiv: Julia Karlenäs lämnar Häcken för Serie A. Foto: Bildbyrån

Julia Karlernäs lämnar Häcken – går till Serie A

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt utlandsäventyr väntar för Häckens stjärnmittfältare Julia Karlernäs, 28. Den här gången har hon skrivit på för den italienska Serie A-klubben Como.

Julia Karlernäs blev ett namn inom svensk fotboll då hon var en nyckelspelare i det Piteå som vann SM-guld 2018. Hon tog sig då in i landslaget och efter en tid gick hon till spanska Sevilla.

Förra sommaren återvände hon till Sverige och Häcken, men nu lämnar hon igen.

– De ser mig som en startspelare som kommer in med rutin och mina egenskaper, min fysik och förmågan att komma in i boxen och fylla på. Jag hoppas att jag kan ta en roll där jag tar ansvar och bidrar med min rutin, säger hon om sin flytt till Como.

Karlernäs berömmer Häcken som klubb.

– Först och främst vill jag bara tacka för tiden här. Jag vill tacka klubben med att säga att det är en fantastisk klubb, med fina människor som arbetar omkring och i laget. Sättet som vi i damlaget har blivit behandlade vill jag bara säga är jättebra och ett föredöme, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.