Julia Roddars Washington klart för NWSL-final

För drygt en månad sedan skickade hon in sitt första ligamål.

Nu ska Julia Roddar spela final i amerikanska NWSL med sitt Washington Spirit.

– Jag tror inte det här laget får tillräckligt med kredd, säger 29-åringens lagkamrat Emily Sonnett enligt Washington Post.

Svenskans Washington Spirit besegrade OL Reign i semifinalen med 2-1 sent under söndagskvällen, svensk tid.

Vinsten satt dock långt inne. Redan efter tre minuter hamnade Roddars Washington nämligen i underläge efter att den amerikanska superstjärnan Megan Rapinoe serverat Eugenie Le Sommer till 1-0. Huvudstadslaget kom däremot med en snabb replik när man i den tolfte minuten kvitterade genom Trinity Rodman.

Ashley Sanchez satte sedan 2-1-målet i 68:e och fyra minuter senare byttes Roddar in för att försvara ledningen – något man lyckades med.

– Jag tror att vi visste att vi skulle få in ett till mål, säger Sanchez till Washington Post.

Washington ställs mot Chicago, som å sin sida besegrade Portland Thorns med 2-0, i final.