Isak Bergmann Johannesson gav Peking ledningen. Foto: Bildbyrån

Jumbons dystra svit fortsätter

Jumbo och i stort poängbehov.

Då fick Östersund chansen från straffpunkten att ta en viktig poäng – men Oscar Janssons räddning gav Peking samtliga tre poäng.

– Det är sjukt tungt, säger ÖFK-målvakten Aly Keita i Discovery+.

I fjol fick Pekings talang Isak Bergmann Johannesson sitt stora genombrott. I år har det gått desto tyngre, sett till poängproduktion, för islänningen.

Men i bortamötet med Östersund fick 18-åringen skriva in sig i målprotokollet för andra gången den här säsongen. Efter en fin framspelning av Samuel Adegbenro placerade Bergmann Johannesson in 1-0 med vänsterfoten från nära håll.

Och han verkar trivas uppe i Jämtland. Mittfältaren stod nämligen för två assist på Jämtkraft arena när han gjorde sin allsvenska debut under fjolårssäsongen.

– Jag gillar det här uppe. Det är ganska likt Island, med vädret. Det är kul, sa han i Discovery+ i halvtid.

Nyman målskytt

I andra halvlek utjämnade Östersund (Sebastian Karlsson Grach), men bara sex minuter senare gav Christoffer Nyman Peking ledningen på nytt.

Det ville sig inte för Östersund. I 87:e minuten fick Erik Haugan chansen från elva meter när man tilldömdes straff. Men Oscar Jansson klarade och därefter höll Peking undan.

Efter matchen var det en lättad ”Totte” Nyman, som nickade in årets första mål efter en skadefylld säsong.

– Det var skönt att få sätta dit den, jätteskönt. Men det viktigaste var att vi lyckades vinna, säger Nyman efter matchen.