Jürgen Klopp hyllades i sin sista match – välkomnade nye tränaren med sång: ”Arne Slot, na, na, na, na”

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool vann mot Wolverhampton med 2-0 och gav en fin avskedspresent till tränaren Jürgen Klopp som nu tackar för sig.

Det var i slutet av januari som den 56-årige tysken förklarade att han skulle sluta efter säsongen. Liverpoolfansen har motvilligt sett den här dagen närma sig – det stora avskedet efter 8,5 år och stora framgångar tillsammans.

Klopp höll ett tal till fansen på ett fullpackat Anfield.

– Uppenbarligen såg jag många människor gråta och det kommer jag att göra ikväll också eftersom jag kommer att sakna människor men förändring är bra. Allt kommer att bli bra eftersom grunderna är där till hundra procent, sade Klopp.

”Jag är en av er nu”

– Ni ska välkomna den nya tränaren som ni välkomnade mig. Ni ska gå ”all in” från första dagen. Ni ska fortsätta att tro. Ni ska pusha laget. Jag är en av er nu. Jag älskar er in i minsta beståndsdel, fortsatte Klopp.

Efter att ha förklarat att Liverpool FC är det bästa laget i världen lämnade han över en symbolisk stafettpinne till näste tränare, nederländaren Arne Slot från Feyenoord och började sjunga:

”Arne Slot, na, na, na, na” och fick bra respons från Anfields alla hörn.

Slot har själv bekräftat att han är klar för Liverpool, men har inte officiellt presenterats av klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.