Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Erabi pricka in avgörande 3-1 för Hammarby i klippet ovan. Foto: Claudio Bresciani/TT

Hellbergs drömstart – ”Bajen” vann inför 30 000

Uppdaterad
Publicerad

Ingen Jusef Erabi i startelvan mot Kalmar FF.

Då byttes han in och satte spiken i kistan i slutminuterna i Hammarbys 3-1-vinst – drömstart för nye tränaren Kim Hellberg.

– Jag tror inte någon spelare vill starta på bänken, klart det är lite segt, säger Erabi.

Hammarbys givne anfallare Jusef Erabi saknades i startelvan när Hammarby skulle premiärspela mot Kalmar FF. I stället stod hans nära vän Deniz Gül längst fram i Bajen.

Den första halvleken präglades av flera annorlunda mål. Hammarby inledde målskyttet när Samuel Brolin i KFF-målet slog en väldigt riskabel passning som Gül bröt och serverade till Nahir Besara.

Fyra minuter senare kom ett KFF-självmål. Och innan halvleken var över hade KFF reducerat.

Men i den andra halvleken fick Erabi springa in på konstgräsmattan. Han missade ett friläge med målvakten, men innan matchen var över hade han satt spiken i kistan till 3-1 för sitt Hammarby, som även blev slutresultatet.

– Fantastiskt, det går inte att beskriva. Speciellt på en hemmapremiär med 30 000 på läktaren. Det är sånt tryck och jag får göra mål, det är fantastiskt, säger Erabi och förklarar bänkningen:

– Jag tror inte någon spelare vill starta på bänken, klart det är lite segt. Men det vänder väldigt snabbt. Lika snabbt som jag fått spela och starta lika snabbt kan det gå ner. Det handlar om att vara väl förberedd och alltid vara på tårna. Så klart var det lite tufft, men inte mycket jag kan göra åt saken.

Kalmar FF:s Arash Motaraghebjafarpour var mer nedstämd.

– Det är surt vi ger bort första målet tidigt sen släpper vi in 2-0 några minuter senare. Vi gör ett mål sen ett till mål i andra, vet inte varför det var frispark. Det är tufft. 3-1 dödade oss, säger han till SVT Sport.

Du hittar höjdpunkter från alla allsvenska matcher i SVT Play.

Allsvenskan

Hammarby IF logo

Hammarby IF

3 - 1

Kalmar FF logo

Kalmar FF

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 29882
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.