Sverige körde över Ungern – vann med 8-0

Sverige hade ”bara” 1-0 mot Ungern efter 45 minuter.

I andra halvlek lossnade det rejält – Blågult öste in sju mål.

Sverige vann med 8-0 till slut.

– Vi hade kunnat göra något mer mål, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Sverige är storfavorit mot Ungern, och visade omgående varför. I den tolfte minuten fixade Lina Hurtig 1-0, framspelad av Magdalena Eriksson.

Innan dess hade Kosovare Asllani missat öppet mål från fem meter, efter fint förarbete från Anna Anvegård. Asllani lyckades inte träffa bollen.

EM-kval fotboll

– Det måste vara mål där, sade SVT Sports expert Markus Johannesson.

Vänsterhörna av Asllani

Trots flera bra målchanser för Sverige, lyckades de inte utöka ledningen i den första halvleken. I matchminut 36 fick Anna Anvegård ett jätteläge att utöka till 2–0 för Sverige, men hon missade målet när hon fick ett öppet läge efter att målvakten räddat Sofia Jakobssons skott.

Fem minuter senare störtdök det redan låga segeroddset för Sverige. Den ungerska målvakten Barbara Biro blev då utvisad, då hon rusade ut från straffområdet och sänkte den frispelade Lina Hurtig.

Fem mål på åtta minuter

I andra halvlek blev det målfest. Sverige utökade först till 2-0.

Sedan gjorde Sverige fem mål inom loppet av åtta minuter i mitten av andra halvlek.

– Allt blir bättre i andra halvlek, vi maler ner dem, säger Caroline Seger till SVT Sport.

Sex mål på fasta situationer

Anna Anvegård var målbäst i det svenska laget med ett hattrick. Noterbart: Sex av Sveriges åtta mål gjordes på fasta situationer.

– Det glädjande är att vi gör sex mål på fasta situationer. Vår analytiker och vår assisterande förbundskapten jobbar mycket på de bitarna. Och nu fick vi mycket betalt för det, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till SVT Sport.

– Tjejerna är duktiga på att ta in mycket information på kort tid. Jag har nog aldrig varit med om att göra sex av åtta mål på fasta situationer.