Manchester City gjorde snyggt 1–0. Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Bildbyrån

Göteborgs Champions League-äventyr tog slut direkt.

Efter 1–2 hemma förra veckan blev de helt utspelade i returen.

Manchester City vann med 3–0, siffror som var i underkant.

– Men det såg ändå okej ut, säger tränaren Mats Gren.

I det första mötet, för en vecka sedan, tog Göteborg ledningen väldigt tidigt i matchen. Men Manchester City lyckades vända och vann med 2-1, vilket gjorde att det engelska storlaget hade ett betydligt bättre utgångsläge inför dagens retur.

Och i slutet av den första halvleken blev detta utgångsläge ännu bättre. Efter 37 minuter slog nämligen Lauren Hemp till med ett skott från just utanför det vänstra straffområdshörnet, och bollen seglade förbi Göteborgs landslagsmålvakt Jennifer Falk och in i det bortre krysset.

City dominerade

Manchester City var det klart bättre laget i den första halvleken och hade det mesta bollinnehavet och ett par högoktaniga lägen.

I den andra halvleken tog Göteborg över totalt, och 20 minuter in i den andra halvleken stötte Georgia Stanway in en retur för 2–0, och blott tre minuter tog hon påpassligt ånyo hand om en retur från storspelande Jennifer Falk – och Citys avancemang var därmed i praktiken säkrat.

– Jag tycker ändå att vi jobbade oss in i matchen i första halvlek kunde hålla emot ganska bra tills de gjorde 2–0 och 3–0, säger GFC-tränaren Mats Gren till nyhetsbyrån TT i telefon från Manchester, och fortsätter:

– Vi skapade inte mycket framåt, men det såg ändå okej ut. Men vi möter ett bra lag, så tittar man över två matcher så är det inte mycket att säga.

Klar för nästa års CL

Ett orosmoln för Göteborg är att landslagsspelare Filippa Curmark tvingades byta i slutet av matchen efter att ha fått en smäll mot sitt redan slitna högerknä.

– Jag har haft problem med ett ledband i knät sedan innan senaste landslagslägret. Jag har spelat tejpad och fick bita ihop det sista nu, men när jag fick en smäll var det dumt att spela vidare när det redan stod 0–3, säger hon till TT.

Göteborg är i och med SM-guldet redan klart för Champions League även nästa säsong, då gruppspel införs även på damsidan