Foto: Bildbyrån

Juventus förlängde rekordsviten till åtta raka titlar

Uppdaterad
Publicerad

Juventus vann mot Fiorentina med 2-1 och säkrade den åttonde ligatiteln i rad och förlängde sitt eget rekord. Den 35:e Serie A-titeln är också förbättrat rekord. Detta trots att det återstår fem omgångar att spela.

Tränaren Massimiliano Allegri sprejades ner med raklödder och gick kritvit i håret direkt till Cristiano Ronaldo för att fira. Ronaldo fick också en rejäl dos av raklöddret i håret när leendena fyllde planen. Han sjöng med i Juventussången och vinkade till fansen. Det var portugisens första ligatitel för Juventus efter övergången från Real Madrid förra året. Barn grät av glädje på läktaren.

”Jag kommer stanna i Juventus nästa säsong, det är 1000 procent säkert”, sade Ronaldo enligt ett twitter från en medarbetare på italienska Sky Sports.

Det är första gången en klubb i Europas fem största ligor, Italien, England, Spanien, Tyskland eller Frankrike, lyckats vinna åtta raka inhemska titlar. 

Ingen buckla i kväll

Det kom dock aldrig fram någon buckla på planen utan det var de starka känslorna som fick rama in denna historiska kväll. Spelarna fick dansa för att fira och underhålla fansen, där många plockat fram mobiler för att få stöd för sina egen minnesbilder.  

Det blev dubbelt firande denna dag eftersom damerna ett par timmar tidigare säkrat sin titel. Det viftades med flaggor och sångerna ekade på arenan denna stora dag för klubben. För ett par dagar sedan åkte Juventus överraskande ut mot Ajax i Champions League-kvartsfinalen. 

I ligan har Juventus bara förlorat två av 33 matcher hittills den här säsongen.

Serie A

Juventus logo

Juventus

2 - 1

Fiorentina logo

Fiorentina

Allianz Stadium, Turin
Publik: 40339
Domare: Fabrizio Pasqua

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.