Paulo Dybala avgjorde med två mål för Juventus till 3-0-seger mot Barcelona i första Champions League-kvartsfinalen. Foto: Bildbyrån.

Dybala tvåmålsskytt – när Barcelona krossades

Argentinske stjärnan Paulo Dybala sköt – i skuggan av explosionerna i Dortmund – Juventus ett steg närmare Champions League-semifinal. Han stod under tisdagen för två mål i första halvlek, när laget körde över Barcelona med hela 3-0 på Juventus Stadium.

Och vilken drömstart Serie A-giganten fick på matchen. Efter 20 minuter var Juventus i 2-0-ledning. Paulo Dybala inledde i sjunde minuten målskyttet genom att skruva in ett skott utifrån i bortre hörnet för att sedan utöka i 20:e minuten från nära håll i straffområdet. Barcelona var i rejäl brygga.

Spanjorerna förde i sedvanlig ordning spelet med stort bollinnehav och hade ett par chanser att reducera, men var inte effektivt framför mål. Det var hemmalaget. I inledningen av andra halvlek skallade Giorgio Chiellini in 3-0 och punkterade sålunda matchen.

Barcelona skakat

Barcelona åkte – i och med kvällens förslust – på andra raka förlusten, då laget även förlorade i lördagens La Liga-match mot Malaga på bortaplan. Barcelona verkar skakat och har ett tufft spelschema framöver.

Om två veckor ska laget både vända ett 3-0-underläge mot Juventus i andra kvartsfinalen för att tre dagar senare vinna måstematchen mot Real Madrid för knappa in på konkurrenten och ha chans på ligatiteln.