Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Paul Pogba har testats positivt för dopning, enligt italienska medier Foto: Bildbyrån

Juventus Paul Pogba uppges ha testat positivt för dopning

Uppdaterad
Publicerad

Paul Pogba uppges ha testats positivt för dopning.

I samband med Serie A-premiären hade stjärnan testosteron i blodet, enligt nyhetsbyrån Ansa.

Han riskerar nu lång avstängning.

Paul Pogba, 30, fick ingen speltid i Juventus premiär mot Udinese. Men efter matchen ska han ha testats för dopning – och resultatet blev positivt. Det rapporterar flera italienska medier, däribland nyhetsbyrån Ansa.

Det uppges röra sig om testosteron och Pogba ska nu vara avstängd i väntan på att ställas inför rätta i den italienska dopningsdomstolen. Hans avstängningen bekräftades senare av Juventus, som också meddelade att de kommer invänta nästa steg i processen innan de kan fatta beslut.

Han riskerar nu en lång avstängning, upp till maximalt fyra år. Om man inte kan bevisa att han medvetet tagit preparatet är maxstraffet två år.

Pogba spelar sedan ett år tillbaka i Juventus. Innan dess representerade han Manchester United. Mittfältaren har också representerat det franska landslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.