Juventus vann inför rekordpublik: ”En dröm blev sann”

Den tidigare Rosengårds- och Vittsjöspelaren Sofie Junge Pedersen blev stor matchhjälte när Juventus vann toppmötet hemma mot Fiorentina i Serie A-fotbollen. Nästan 40 000 åskådare – nytt rekord för en italiensk ligamatch i fotboll på damsidan – var på plats och såg matchen.

– Det är svårt att uttrycka alla känslor i ord. Tack alla ni som gjorde det så speciellt. Den här dagen kommer jag att minnas för alltid. Vi skrev historia i dag och en dröm blev sann, skriver Petronella Ekroth på Twitter.

Danskan Junge Pedersen gjorde det enda målet i 1–0-segern när hon utnyttjade ett stort misstag från Fiorentinas målvakt Francesca Durante i den 84:e minuten.

Segern kom inför ett fullsatt, fri entré, Allianz Stadium i Turin. Med 39 027 människor på läktarna krossades det tidigare rekordet (14 000 åskådare) för en italiensk ligamatch i fotboll på damsidan, skriver Sky Sports Italia.

Juventus leder nu serien fyra poäng före Fiorentina med tre omgångar kvar.

Fiorentinamålvakten Stéphanie Öhrström och Juventus Petronella Ekroth fick båda tillbringa hela matchen på bänken.

Storseger för Fischers Wolfsburg

Förlust mot Lyon i första Champions League-kvartsfinalen tidigare i veckan. Men när Wolfsburg var tillbaka i Bundesligafotbollen, mot Borussia Mönchengladbach på söndagen, gav storlaget ett helt annat besked.

Wolfsburg med Nilla Fischer som lagkapten, körde över motståndet med hela 8–0, och leder därmed fortsatt tabellen.

Fridolina Rolfös Bayern München ligger dock på samma poäng. Svenskan bidrog till det genom att stå för ett av målen i 3–0-segern borta mot Frankfurt. Rolfö gjorde 2–0-målet i den 51:a minuten, och byttes strax därefter ut.

Även Amanda Ilestedts Potsdam kunde räkna in en storseger under helgen. Hemmamötet med Werder Bremen vanns med 5–0.