Engelska Super League kommer att ha prispengar i ligan för första gången. Foto: TT/Arkiv

Engelsk damfotboll får rekordstort sponsoravtal

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahl, Jessica Samuelsson och de andra Super League-proffsen får nästkommande säsong prispengar av ligan. Detta sedan ett nytt rekordstort sponsoravtal blivit klart.
– Deras rekord kommer att ha inverkan på alla nivåer av sporten, säger Kelly Simmons, ordförande för damfotboll på engelska fotbollsförbundet, FA.

Engelska högstaligan Super League får ett rekordstort sponsoravtal. Det är en bank som går in och sponsrar ligan. Banken har tidigare sponsrat herrarnas motsvarighet, Premier League, i tolv år. Enligt The Guardian är avtalet värt tio miljoner pund över de kommande tre säsongerna.

– Deras rekord kommer att ha inverkan på alla nivåer av sporten och hjälper oss i vår målsättning att Super League ska vara ävrldens bästa liga, både på och utanför planen, säger Kelly Simmons, ordförande för damfotboll på engelska fotbollsförbundet, FA.

För första gången någonsin kommer det även att finnas prispengar i högstaligan, som kommer att fördelas med 500 000 pund mellan varje ligaposition.

Som en jämförelse fick de Damallsvenska mästarna Piteå 200 000 kronor för sitt SM-guld. Dessutom fick Piteå och Göteborg 250 000 kronor för sitt spel i Champions League nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer