Kalle Holmbergs pik till Djurgårdens tränare

Uppdaterad
Publicerad

Kalle Holmberg har inte fått så mycket speltid den senaste tiden.

I kväll hoppade han in, och gjorde två mål mot serieledande Malmö FF.

Då passade han på att en skicka en pik till Djurgårdens tränare – som ifrågasätts av fotbollskrönikören Therese Strömberg.

Kalle Holmberg, som Djurgården värvade från IFK Norrköping inför säsongen, har mestadels fått agera inhoppare den senaste tiden.

Så även i kväll, när laget tog emot Malmö. Och denna gång visade han att han vill spela från start. Han gjorde både 2–2 och matchavgörande 3–2, och erkände efter matchen att han kände att det var viktiga mål för hans del.

– Klart att det är viktigt. Jag är anfallare och ska göra mål, och i dag gjorde jag två. Hoppas det duger, sade han till SVT Sport, direkt efter matchen.

”Det är lite märkligt”

Uttalandet kan tas som en pik till Djurgårdens tränare, och dessa ifrågasattes i Fotbollsstudion av sportkrönikören Therese Strömberg.

– Jag tycker att det är lite märkligt hur de använder sina båda anfallare, och då tänker jag på Emir Kujovic och Kalle Holmberg framför allt, som har spelat som ”nior” fram och tillbaka under säsongen. Att man väljer att först spela Magnus Eriksson i några matcher, som är van att vara mer tillbakadragen i planen, och sen Nicklas Bärkroth som i vanliga fall är ytter får komma in och starta på den positionen – trots att man har de här båda spelarna, sade hon, och fortsatte:

– Jag förstår inte riktigt... Jag har försökt gräva lite i det här, och de prata bara att det är bra att man har många olika alternativ och kan spela på olika sätt. Men jag kan inte riktigt förstå hur man vill spela utan ”nia”. Jag tycker att det är konstigt.

Allsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

3 - 2

Malmö FF logo

Malmö FF

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 0
Domare: Glenn Nyberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.