Degerfors sämsta start sedan 1966

Uppdaterad
Publicerad

Säsongsinledning med tre raka förluster i allsvenskan.

Det har nu Degerfors drabbats av för första gången sedan 1966.

Kalmar tog i dag sin andra vinst i rad i allsvenskan. Smålänningarna besegrade Degerfors på hemmaplan med 2–0.

Lagkapten Oliver Berg sprang tidigt runt försvarare, tog sig in i straffområdet och placerade in 1–0 mellan benen på målvakten Alfie Whiteman. Norrmannens andra mål för säsongen.

– Jag får en passning (från David Olafsson) där de lämnar yta i backlinjen, försvararen är lite för het och så får jag fri passage mot mål så det var skönt, säger Oliver Berg till Discovery+.

Framspelaren Olafsson, islänning som värvats från Ålesund inför säsongen, gjorde sedan även sitt första mål i Kalmartröjan. Riktigt tjusigt dessutom, med vänstern stenhårt i bortre krysset.

Sämsta starten sedan 1966

2–0 Kalmar som står på sex poäng i allsvenskan, medan Degerfors fortfarande har noll. Och klubben har inte inlett en allsvensk säsong så här svagt sedan 1966, då öppnade Degerfors med fyra förluster i rad.

Allsvenskan

Kalmar FF logo

Kalmar FF

2 - 0

Degerfors IF logo

Degerfors IF

Guldfågeln Arena, Kalmar
Publik: 5049
Domare: Fredrik Klitte

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.