Kalmar FF har 2-0 i ryggen när man tar emot Brage i returmatchen i kvalet på söndag. Foto: TT.

Kalmar tog stort kliv mot säkrat allsvenskt kontrakt

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar tog ett stort kliv mot ett säkrat allsvenskt kontrakt genom att vinna mot Brage med 2-0 i den första kvalmatchen.

– Det känns jättebra att få göra mål och ännu bättre att vi vann matchen. Bra utgångsläge till matchen på söndag, säger Nils Fröling som gjorde 2-0-målet till SVT.

Allsvenska Kalmar, som åkte ner på kvalplatsen i den sista omgången efter förlusten mot Sirius, hade bra kontroll på händelserna och superettanlaget Brage hade svårt att hota.

Den lilla men högljudda Kalmarklacken firade stort.

1-0 gjorde Geir André Herrem efter att bollen gått fram till honom via ett motlägg. Han tråcklade sig fram genom två Brageförsvare och kunde fri med Peter Rosendahl lägga in bollen efter marken i mitten av den första halvleken i ett kyligt Borlänge.

2-0 kom efter en timmes spel. En långboll slogs på Nils Fröling som sprang i djupet och krutade in den på halvvolley.

– Det är såklart surt. Vi hade velat ha ett annat resultat med oss ner till Kalmar men nu är det som det är. Jag tycker ändå att vi gör en okej match, det är målen framåt som saknas, säger Brages Robbin Sellin till SVT.

Returen spelas på söndag i Kalmar.

Kval till Allsvenskan

IK Brage logo

IK Brage

0 - 2

Kalmar FF logo

Kalmar FF

Domnarvsvallen, Borlänge
Publik: 3554
Domare: Martin Strömbergsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.