• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Kalmars ersättare klev fram efter skyttekungens flytt

Kalmar FF:s skyttekung Mileta Rajovic skrev på för Watford i engelska Championsship för ett par dagar sedan. Ersättaren Deniz Hümmet klev fram och gjorde två mål när KFF vann mot Brommapojkarna på Grimsta med 3-2 och tog ett kliv bort från bottenstriden.

– Ord kan inte beskriva hur viktig den här segern är, säger Hümmet till SVT Sport efter att ha brutit en lång måltorka.

Redan i den sjunde minuten spräckte Hümmet nollan när han fick en fin djupledsboll av Simon Skrabb.

I 36:e minuten var det dags igen. Simon Skrabb hittade fram till Lars Saetra som nickade in bollen i mål. 0-3 skulle också komma precis innan halvtidsvilan. Deniz Hümmet fick tag i bollen på mittplanen, drev fram och avlossade en kanon från distans, där BP-försvaret backade och backade.

– Det sa bara pang och jag maxade in bollen. Det var så skönt och jag kände att bollen skulle gå in. Det kanske låter lite klyschigt men jag tränar på det läget varje dag och visste att den skulle sitta, säger Hümmet.

–  Jag har gjort fina mål tidigare under säsongen och behöver inte bevisa något. Jag jobbar hårt för laget och bidrar och då kommer målen. Om jag tänkt att jag skulle behöva bevisa något hade det inte blivit bra, förklarar Hümmet som gått mållös i nio matcher och slog till vid rätt tilfälle.

BP nära att komma ikapp

BP-kaptenen Amadeus Sögaard var rejält irriterad när lagen gick till pausvila vid 0-3.

– Det är så fucking dåligt. Jag vet inte vad vi håller på med, om jag ska vara ärlig, sa han till Discovery+.

Han hade lugnat ner sig efter en bra andra halvlek av BP, när det var vittring på poäng.

– Jag vet inte om det var så dåligt, det var väl känslor som svämmade över, utvecklar Sögaard för SVT Sport efter matchen.

Brommapojkarna agerade och gjorde ett trippelbyte inför den andra halvleken för att väcka hemmalaget. Och BP vaknade. För i den 56:e matchminuten satte inhoppande nyförvärvet Zeidane Inoussa 3-1. Hemmalaget tryckte på och i 74:e kom nästa reducering. Samuel Leach Holm fick bollen och sköt från distans och ställde Kalmarmålvakten Ricardo Friedrich, 3-2.

Kalmar tog tre viktiga poäng hem till Småland och ökade på avståndet från bottenstriden. .