Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Joel Asoro lämnar Djurgården för franska Metz. Foto: Bildbyrån

Klart: Joel Asoro lämnar Djurgården för franska Metz

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags kom uppgifter från Aftonbladet att Joel Asoro lämnar Djurgården.

För SVT Sport bekräftar nu sportchef Bosse Andersson att han lämnar för franska Metz.

Djurgårdens anfallare Joel Asoro, har under senare tid kopplats ihop med en ny flytt utomlands. Och under tisdagen uppgav Aftonbladet att 24-åringen lämnar Djurgården. För SVT Sport bekräftar nu sportchef Bosse Andersson att övergången är klar. Joel Asoro lämnar Djurgården och Sverige för Frankrike och Ligue 1-klubben Metz.

– Joel är i Frankrike och har läkarundersökts, han är klar för Metz. Det är en fin saga, han har varit ute och spelat och haft det lite tufft och valde att komma hem till Sverige och Djurgården för att göra en omstart. Frankrike var ett av länderna som han ville komma till och det målet har vi jobbat tillsammans för att nå, säger han.

Joel Asoros kontrakt med Djurgården sträcker sig över 2024 men Metz köper nu loss 24-åringen som tidigare har representerat Swansea, Genoa, Groningen och Sunderland.

Förutom Asoro har Djurgården i sommar sålt Jacob Bergström (Mjällby), Oliver Berg (Malmö), Victor Edvardsen (Go Ahead Eagles) och Wilmer Odefalk (BP).

KLIPP: Se Asoros segermål mot Mjällby

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Discovery plus/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.