Nykomlingen Kalmar besegrade Umeå. Foto: Bildbyrån

Tung förlust för Umeå – föll mot Kalmar

Det var ett böljande nykomlingsmöte när Umeå gästade Kalmar i damallsvenskan.

Men Kalmar drog det längsta strået och kunde fira tre poäng på Guldfågeln arena efter 3–2.

Det har inte blivit många poäng för nykomlingarna i damallsvensken. Kalmar och Umeå hade sex respektive sju poäng vardera efter nio spelade matcher – och i mötet på Guldfågeln arena skulle ett av laget kunna ta en välbehövlig trepoängare.

Och det blev Kalmar.

Kemppi tvåmålsskytt

Det var intensivt från start. Juliette Kemppi sköt in 1–0 för hemmalaget efter fyra minuter.

Det dröjde dock inte länge innan kvitteringen kom. Henna-Riika Honkanen nickade in 1–1 efter en hörna sju minuter senare – men det skulle bli ett tredje mål innan en kvart var avspelad. På returen svarade nämligen Kemppi med 2–1.

Umeå jagade ny kvittering och den kom en kvart senare.

Honkanen spelade fram den till Lisa Björk, som ordade 2–2 och sitt tredje mål för säsongen.

”Är okej”

– Det är okej ändå. Det går snabbt fram och tillbaka. De pressar högt och jag tycker att vi har svårt att etablera ett anfallsspel, säger Lisa Björk i Viaplay i halvtid.

I andra halvlek var det inte lika målintensivt. Men ett avgörande jagades och med en halvtimme kvar kom 3–2 till Kalmar genom Alyssa Walker. Hon nådde fram till bollen framför målvakten Erin Nayler och försvararen Lisa Dahlqvist – och bollen studsade via Nayler och Dahlqvist in i nätet.