Romario firar efter att ha utökat målsviten. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kalmar vände mot Göteborg efter sent avgörande

Underläge 1-0 i paus.

Då gick Kalmar ut i den andra halvleken och vände till seger, 2-1, mot IFK Göteborg.

Romario blev stor hjälte och skrev i samma veva historia.

Kalmar kom till den svåra bortamatchen mot IFK Göteborg med två raka förluster.

När Oskar Vilhelmsson sedan gav göteborgarna ledningen efter dryga halvtimmen såg det mörkt ut.

Men i den andra vände gästerna.

Carl Gustafsson kvitterade nästan omgående med ett skott på Werner Hahns första stolpe och när bara minuter återstod av matchen slarvade Hahn på en hörna. Målvakten fick inte bort bollen när han boxade och efter lite flipperspel dök kulan upp framför fötterna på Romario som sköt 2-1 till Kalmar. Det är 13 säsongen i rad som brassen nätar i allsvenskan. Enligt Aftonbladet har det inte hänt sedan 1971 att någon haft det målfacit.

För IFK Göteborg var det tredje matchen utan seger.

– Det är en ledsam förlust. Speciellt om du ser den andra halvleken. Det är svårt att smälta just nu, säger Hahn till Discovery.