Clarissa Larisey blev matchvinnare när Häcken slog Linköping hemma. Foto: Bildbyrån/Viaplay.

Kanadensiskan Clarissa Larisey avgjorde för Häcken – är ny serieledare

Häcken vann sexpoängsmatchen mot Linköping med 3–0.

Kanadensiskan Clarissa Larisey stod bakom två mål.

Nu är det gulsvarta laget ny serieledare av damallsvenskan.

Efter en mållös första halvlek, som emellertid innehöll flera ramträffar för Häcken, small det direkt i andra. Marika Bergman Lundin sköt från distans, ett skott som gick på Linköpings målvakt Andersson, men som hon hade svårt att greppa.

Kanadensiskan Clarissa Larisey var framstående i matchen. I 54:e minuten löpte hon förbi några LFC-försvarare och tog sig in i straffområdet på vänstersidan och spelade snett inåt bakåt till Julie Blakstad som stötte in 2–0.

Häcken upp i serieledning

Det var aldrig något snack om saken efter att Häcken växlade upp i andra halvlek. Samma Larisey gjorde sedan ett läckert mål som punkterade matchen. Kanadensiskan löpte sig fri från halva planen och passningen från Roza Kafaji var känslig.

Nu är Häcken ny serieledare, men med en match mer spelade än tvåan Piteå som är två poäng bakom. Linköping hade chansen att gå ikapp Häcken, men är nu i stället sex poäng bakom.