Kaosmatchen som blev Henkes avsked 2016

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Larsson är tillbaka som tränare i Helsingborg i stället för sparkade Per-Ola Ljung.

Henkes förra sejour i klubben fick inget roligt slut. Efter förlusten i kvalet mot Halmstad 2016 åkte laget ur allsvenskan, och huliganer tog sig in på planen och gav sig på sonen Jordan Larsson.

– Sedan jag lämnade för 2,5 år har jag inte fått annat än kärlek på min telefon, säger ”Henke” i dag.

Henrik Larsson är en stor ikon i Helsingborg, men hans tid som tränare i klubben har inte varit succéartad. 2016 åkte laget alltså ur allsvenskan efter kvalförlusten på Olympia mot Halmstad, och det blev kaotiskt efter slutsignalen när arga HIF-huliganer tog sig in på planen.

Man krävde att Jordan Larsson skulle ta av sig matchtröjan, och anfallaren fick även ett slag emot sig. Pappa Henrik var framme i tumultet för att skydda, och det var mycket upprörd stämning.

Två dagar efter degraderingen kom beskedet att Henrik Larsson slutade som tränare i HIF. När Henrik Larsson i dag presenterades som ny tränare för klubben, fick han frågor om avskedet och hur han ser på det i dag.

– Sedan jag lämnade för 2,5 år har jag inte fått annat än kärlek på min telefon eller när jag gått på gatorna i Helsingborg. Så det är jag inte ett dugg orolig för. Sedan är det alltid någon som inte gillar beslutet, men det är en del i det hela. Det var inte ett optimalt sett som jag lämnade på, men för mig är det ett avslutat kapitel, säger Larsson på presskonferensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.