Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Kaosscener under argentinska firandet – flera skadade och en död

Uppdaterad
Publicerad

De argentinska VM-guldhjältarna välkomnades hem av fem miljoner människor i Buenos Aires.

Men det galna firandet, och enorma mängden människor, orsakade också stora problem.

Enligt lokala nyhetsmedier har flertalet människor gripits, många har skadats – och en 24-årig man har avlidit.

Guldfirandet i Buenos Aires slutade i totalt kaos. I ett klipp syns två supportrar hoppa från en bro och ner i bussen som bar spelarna, en av supportrarna landade snett och föll av bussen.

Situationen ska enligt lokal media varit incitament för ansvariga att avbryta bussparaden. Spelarna fick sedan eskorteras bort med helikopter då bussen inte längre kunde ta sig framåt.

Under natten fortsatte festen att spåra ur då polis och supportrar drabbade samman på gator och torg.

Enligt tidningen La Nación dog en 24-årig man av skadorna han ådrog sig efter att ha fallit från ett tak. Hälsomyndigheterna i landet har bekräftat att han dog till följd av huvudskador. Enligt ett uttalande från mannens anhöriga ska dödsfallet ha inträffat efter att 24-åringen trampat, och ramlat, genom en gammal plastduk som fungerade som tak över en parkeringsplats vid en restaurang. Den unge mannen uppges ha hittats medvetslös av poliser under måndagsmorgonen. Mannen uppges sedan ha avlidit på sjukhus.

Därtill ska, enligt La Nación, en 5-årig pojke ha lagts in på sjukhus med allvarliga huvudskador. Pojken uppges befinna sig i koma på grund av att en bit marmor, från ett monument, träffat honom i huvudet. Olyckan ska ha ägt rum i hamnstaden Mar del Plata.

Sammanlagt 64 personer har förts till sjukhus som följd av det kaos som uppstod vid guldfirandet i Buenos Aires. Av dessa uppges 21 stycken vara poliser och brandmän. Därtill uppges 14 personer ha arresterats. Det rapporterar de argentinska tidningarna La Nación och Perfil.

Se bilderna från Buenos Aires i videon i toppen av artkeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.